martes, 26 de agosto de 2008

El Nacionalismo español galopa. Por Miquel-Antoni Román, Portavoz del Grupo Municipal de ERC en Barcelona y Colaborador de este medio

El nacionalisme espanyol "galopa" sobre l'ona dels exits de les seves seleccions nacionals. Quan rehivindiquem el nostre dret a participar en les copeticions internacionals representant al nostre país, Catalunya. Som culpables de voler fer politica amb l'esport. Cosa que per altra banda, els espanyolistes poden fer sense cap problema, sense haver de justificar-se ni demanar perdó. Quasevol exit d'una selecció esportiva espanyola es torna per art de magia en un exit de Espanya contra l'independentisme. O parlant en propietat historica i des del seu punt de vista: un triom de l'Espanya contra l'anti-espanya (antaño judio-masonica-separatista, ara només separatista).
Aquesta es la magia del esport, i es per això que els espanyolistes s'aferren amb ungles i dents, abans de cedir cap possibilitat a les seleccions catalanes de competir internacionalment. Saben que les seleccions espanyoles son una eina del espanyolisme, només si poden impedir que participin la de la resta de nacions de l'estat. En mans dels seus mitjans de comunicació és una eina poderosa, i no estan gens disposats a renunciar-hi.
Podem criticar als nostres esportistes, amb raó. Però siguem sincers. Fa dos anys es va fer un referendum per un Estatut retallat i "cepillat" a Madrit. Quants independentistes es van quedar a casa enlloc d'anar a votar que No, ni que fos per dignitat? I si per una gran part dels independentistes ja es podia aceptar aquell Estatut ... que hem de demanar als nostres esportites?
La nostra lluita es llarga i dificil. I abans de convencer als que no ho son, d'idenpendentistes, ens hem de convencer a nosaltres mateixos. Si, podem fer-ho.

Miquel-Antoni Romàn i Pèrez
Portavoz del Grupo Municipal de Esquerra Republicana de Catalunya en Barcelona (Catalunya)
Colaborador del Bloque Nacionalista Andaluz

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Muy buena reflexión la del compañero de Catalunya, y completamente de acuerdo: si se trata de éxitos de las selecciones deportivas españolas, eso no implica mezclar política con deporte, según entienden los propios españoles, pero si hablamos de las selecciones andaluzas, catalanas o vascas, entonces sí, ahí sí se está politizando la cuestión... Manda web...s , como diría el otro...

Anónimo dijo...

Magnific article, en el meu nom, simpatitzant del B.N.A., et mano una salutació cordial a tu i al poble català i tambe a la seva lluita.
Visca Catalunya lliure,
Visca Andalusia lliure,
Us desitjo a tots molta sort i força.
VALS